them!

mandag, 27 april 2015

KEA Design & BusinessJeg har altid vidst, at jeg ville være noget kreativt. Da jeg var 5-6 år gammel ville jeg være opfinder, da jeg blev omkring de 8-10 år, ville jeg være Disney illustrator, et par år efter blev mode og trends mere interessant. Jeg syede Barbietøj i lange baner på min mors gamle symaskine og tegnede modetegninger efter bedste evne. Her i februar er det to år siden, at jeg blev færdig som designer fra KEA Design og Business.

Men det har ikke altid været let. Siden jeg var lille har mange af mine venner, familiemedlemmer og venner af familien belært mig om, at det ikke var nemt at være designer og om det nu var en god idé, at jeg ville være det? Jobmulighederne var jo begrænsede og kun de aller dygtigste kom gennem nåleøjet. Og at det i det hele taget var en meget hård branche at befinde sig i og bare det at komme ind på en designskole, ville blive en udfordring for mig. De sagde det jo i bedste mening, men måske har det i virkeligheden udrustet mig til at gå mere målrettet efter min drøm. Min far som er statsautoriseret revisor syntes også dengang, at det ville være mere fornuftigt, at tage en anden uddannelse. Han sagde ikke på noget tidspunkt, at han syntes jeg skulle lade være, men det lå ligesom i kortene. Og netop DET har været med til at give mig en ekstra drivkraft. For jeg skulle nok bevise, at det kunne lykkes for mig! Min mor har dog altid troet på, at det nok skulle lykkes og det har også været en stor støtte.

Jeg gik på gymnasiet på matematisk linje og tog efterfølgende ud og rejse som backpacker i Asien i 3 måneder med Birgitte. Jeg havde brug for en pause og for at blive mere selvstændig og selvsikker. Kort efter jeg kom hjem, tog jeg til optagelsesprøve på KEA Design og Business og kom ind! Første mål nået, phew! Så langt så godt. De næste 2 år brugte jeg på at læse “International Sourcing”. Egentlig interesserede sourcing mig ikke særlig meget, men jeg ville gerne lære, hvordan produktionen af tøj foregår, så jeg kunne bruge det, hvis jeg en dag selv ville starte noget op. Efter to år kunne jeg kalde mig selv designteknolog. Det var også under denne uddannelse, at jeg startede bloggen.

Derefter søgte jeg ind på bacheloruddannelsen med speciale i “Fashion Design”. Jeg skulle igennem endnu en optagelsesprøve og denne gang var pladserne endnu færre. Jeg kom ind. Andet mål nået og jeg var lykkelig! Under uddannelsen havde jeg diverse studiejobs. Jeg arbejdede langt mere end de fleste studerende. Udover at drive bloggen, arbejdede jeg blandt andet i en thebutik, på et plejehjem, som tjener på en restaurant (24-timers vagterne uden pauser (ja, I læste rigtigt) savner jeg ikke!!) og derudover gjorde jeg rent privat efter skole. Så der var nok at se til. Udover bloggen var der ingen af disse jobs der gav noget jeg kunne bruge på mit cv – “kun” penge i kassen.

Nicoline arbejdede dengang hos Day Birger et Mikkelsen som salgsassistent og jeg spurgte hende, om de ikke manglede en mere? Det gjorde de ikke, men hun vidste at de søgte en ny husmodel på hovedkontoret og hun mente, at jeg ca. passede størrelsen. Jeg søgte jobbet og fik det. Jeg havde nu fået en fod indenfor i en stor modevirksomhed. Et er hvad man lærer på en designskole, men noget andet er, hvad man lærer i branchen. Det er virkeligheden! Jeg har lært enormt meget hos Day og har fået lov til mange ting. Jeg var også så heldig at kunne tage mit praktikforløb hos dem.

Det har givet mig sindssygt mange kontakter at være hos Day og det var også her jeg mødte Heidi Hofmann, som senere forlod virksomheden og startede sit eget mærke op, Hofmann Copenhagen, hvor jeg blev hendes assistent. Det var virkelig lærerigt at være med på sidelinjen under opstart af en ny virksomhed. Hun gav mig lov til mange ting. Jeg var blandt andet med til at udvikle flere af hendes prints. Derudover fungerede jeg også som husmodel for hende. Så samtidig med at jeg skrev bachelor, arbejdede jeg hos Day, hos Hofmann og kørte bloggen på fuld tid. Og så var jeg også husmodel hos NN07 og Julie Brandt af og til og havde stadig job på restauranten i weekenderne. Det var noget af en udfordring, men jeg tror også, at det har gjort mig stærkere. Jeg endte med at nedprioritere min bacheloropgave frem for alt det andet arbejde, skrev den på kun 2 uger, hvoraf jeg de sidste 4 døgn ikke lukkede et øje på noget tidspunkt (det kan ikke anbefales! Jeg lignede nærmest en levende død), afleverede 2 minutter før deadline, men afsluttede heldigvis alligevel med en god karakter. Jeg tror nogen holdt hånden over mig, for jeg havde ikke engang nået at rette opgaven igennem!

Det har virkelig været en prøvelse at have så mange jern i ilden og jeg har ofte været ved at miste veninder i svinget, fordi de ikke har kunne forstå, hvorfor jeg ikke havde/har tid til at ses og hvorfor jeg har valgt at prioritere som jeg har. Når man ikke selv har prøvet at have så travlt, så kan det være svært at sætte sig ind i. Det kan være svært at være både en kæreste, en veninde, en datter en søster osv. for nogen, samtidig med at man gerne vil forfølge sin drøm. Jeg følte (og føler stadig) ofte, at jeg løber om kap med tiden.

Siden jeg blev færdig med min uddannelse, har jeg arbejdet hos Day og kørt bloggen på fuld tid. Jeg har fået virkelig mange gode kontakter gennem bloggen og den har givet mig mulighed for flere spændende designsamarbejder. Jeg har designet min egen kollektion for 2ND DAY HER, to tasker for Markberg (se dem HER og HER) og Iphone og Ipad covers for Nordic Concept HER (og endnu to samarbejder er under opsejling, uuh!). Jeg føler mig virkelig heldig og taknemmelig for at have så mange gode oplevelser og erfaring med i bagagen allerede.

At være designer er i virkeligheden også en form for opfinder. Så egentlig har jeg altid vidst, at det skulle gå i den retning. Jeg har altid haft den holdning, at man skal gå efter sine drømme og kæmpe for dem! Så skal det nok lykkes. Ligegyldigt hvad ens nærmeste fortæller en i bedste vilje, så skal man lytte til sig selv. Gå målrettet efter sin drøm. Hvis man ikke prøver, vil man sikkert fortryde. Jeg er ihvertfald meget taknemmelig for, at jeg valgte at følge mine drømme og stadig gør det. Bedst af alt har jeg efterhånden overbevist min familie og især min far om, at det faktisk ikke var en så tosset idé at blive designer alligevel! :) Min far er fortæller nu glædeligt alle jagtkammerater og vennerne, hvor stolt han er af mig. Og det varmer enormt meget. Men det slutter selvfølgelig ikke her og målet er ikke helt nået endnu. Jeg drømmer om at bloggen vokser sig endnu større, om flere spændende designsamarbejder og om en dag at starte mit eget mærke. Jeg håber også, at I er med mig til den tid :) Af hjertet tak fordi I kigger med her på bloggen. I gør mine drømme til virkelighed.

“Don’t follow your dreams, chase them!”

blogstats trackingpixel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation

 
To the top

PASSIONS FOR FASHION is a blog by Christina Dueholm.
© 2013 Spotlife Europe. All rights reserved.
You may not take any images or content from this site without written permission.

Menu Title